Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kylling med stegte æbler, mandler og rosmarin

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 æbler
  • ½ knoldselleri
  • 800 g kyllingeoverlår (ca. 6 stk.)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 70 g mandler
  • 2 rosmarinkviste
  • 1 kg kartofler
  • grøn salat
  • brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3305 Kj
  • Energi pr. person: 790 Kcal
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 32 %

Tænd ovnen på 200°. Skær løg og æbler i både og knoldselleri i grove stykker.

Brun kyllingeoverlårene på en pande med lidt olivenolie, til de bliver gyldne og let sprøde på skindsiden. Krydr med salt og peber. Løft kyllingeoverlårene af panden, og læg dem kort på en tallerken.
 
Steg løgene let møre og gyldne på panden sammen med selleriternene. Vend æbler, mandler og rosmarinkviste hurtigt sammen med løgblandingen på panden, og krydr med salt og peber. Fordel grønt, mandler og æbler i et stort ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir, og læg kyllingeoverlårene ovenpå. Steg det hele sammen i ovnen 35-40 min. til kyllingen er gennemstegt – kødet skal løsne sig fra benene og kødsaften være helt klar.

Servér de stegte kyllingeoverlår med kogte kartofler, groft brød og evt. en sprød, grøn salat til. Find inspiration på kvickly.dk 

Tip: Hvis du har en rest andelår eller andebryster, kan de tilberedes med den samme dejlige blanding af selleri, æbler, mandler og rosmarin.