Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kyllingebrystfilet med bønnesalat, bacon og bagte løg

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g cherrytomater
  • 2 rødløg
  • ½ basilikum
  • 1.5 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 75 g bacon
  • 4 kyllingebrystfileter
  • 200 g bønner
  • 0.5 spsk olivenolie til stegning
  • 2 spsk balsamico eller balsamico-glace
  • 1 kg kartofler
  • fuldkornsbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 640 Kj
  • Fedt: 29 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Protein: 24 %

Pil løgene, og skær dem i både. Kom dem i et ovnfast fad, og krydr dem med salt, peber, olivenolie og nålene fra rosmarinkvisten. Bag løgene i ovnen ved 185° i 30 min., til de er møre. Dryp balsamico eller balsamico-glace over løgene, og krydr med lidt ekstra salt og peber.

Nip bønnerne. Bring en gryde med vand til kogepunktet, og kog bønnerne i 4-5 min., til de er møre med lidt bid. Hæld dem i en sigte, og hæld kold vand på dem.
Skær bacon i små stykker, og steg den sprød på en tør pande – læg den stegte bacon på et stykke køkkenrulle, så fedtet kan dryppe af. Pluk basilikumbladene fra stilkene, og halver cherrytomaterne. Bland de kogte bønner sammen med de lune bagte rødløg, basilikum og cherrytomater, og krydr med salt, peber og evt. lidt ekstra balsamico. Drys så salaten med sprødstegt bacon.

 

Steg kyllingebrystfileterne på en varm pande med lidt olivenolie i 7-8 min. på hver side, til de er gennemstegte, og saften der løber ud er klar, og krydr med salt, peber, timian og finthakket hvidløg.

 

Server kyllingebrystfileterne med bønnesalat med bacon og bagte løg, og spis kartofler til.   

 


Tip: Bønnesalaten med løg og bacon smager også dejligt til et stykke stegt eller dampet fisk eller som tilbehør til en kalve- eller oksesteg.