Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kyllingefilet i valnødde/parmesancrust med appelsindampede gulerødder og bedesalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 stykker kyllingebryst (ca. 600 g)
  • Crust:
  • 60 g revet parmesan
  • 3 skiver tørt toastbrød
  • 100 g valnødder
  • æggehvider
  • Smør til stegning
  • Appelsindampede gulerødder:
  • 800 g gulerødder
  • 3 appelsiner (saft og revet skal)
  • 1 bdt. timian
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber
  • Bedesalat:
  • 500 g bolsjebeder
  • 1 bdt. persille
  • Vinaigrette:
  • 0.5 dl olie
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3401 KJ
  • Energi pr. person: 809 Kcal
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 49 %

Blend parmesanost, toastbrød og valnødder til en crust. Pisk æggehviderne til skum. Vend kyllingefileterne i æggehviderne og derefter i crusten. 
Kom smør på en pande, og brun kyllingefileterne ved middelvarme på begge sider, til de er gyldne. Husk salt og peber. Bag dem færdig i ovnen, ca. 10 min, ved 180 °C
 
Vask eller skræl gulerødderne. Skær toppen af og del hver gulerod i fire stykker på langs. Opvarm en pande med lidt olie og svits gulerødderne i ca. 5 min. Rør jævnligt. Kom appelsinsaft, revet appelsinskal og eddike over. Krydr med salt og peber og kom halvdelen af timianen i. Skru ned til middelvarme og lad det koge ind, indtil der næsten ikke er mere væske tilbage. Smag til, tag gulerødderne af varmen og kom resten af timianen over.

Bland vinaigretten sammen. Vask bederne og skær top og bund af. Skræl dem, hvis skindet er kedeligt. Skær bederne i tynde skiver på et mandolinjern. Put dem i en skål med koldt vand. Før servering tager du bederne op og blander dem med vinaigretten og persillen. 
 
Retten serveres med et godt brød.