Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kyllingesuppe med asparges

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 bakke svampe efter eget valg
  • 1 lille bundt asparges
  • 2 dl fløde
  • Timiankvaster (eller tøret timian)
  • Smør
  • Lidt hvidvin
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2353 KJ
  • Energi pr. person: 560 Kcal
  • Protein: 43 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 47 %

Kylling, hele hvidløgsfed, løg i både og lidt timian kommes i en gryde. Hæld vand over til det dækker ingredienserne. Kog op og lad simre på svag varme i 60-90 min. Fisk kyllingen op af kraften og lad den køle lidt ned. Den skal være så tilpas mør at du kan bruge en gaffel til at trække kyllingkødet af benene. Lad kraften simre videre mens du forbereder resten af suppen. Del svampene og asparges i passende bidder. Riv eller skær kyllingekødet i mindre bidder. Hav godt med smør i en kasserolle. Brun svampene. Hæld lidt hvidvin i og lad det sprutte af. Si løg og hvidløg fra kraften over svampene. Kog op. Tilsæt et par dl. fløde og 1-2 dl. vand. Kog op igen. Lad simre nogen minutter før du tilsætter kylling og asparges. Lad koge videre et par minutter til aspargesen er tilpas møre. Smag til med salt, peber og lidt frisk timian. Tilbehør: Groft brød.