Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Laks med blomkål i karry

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 løg
  • 1½ spsk olivenolie
  • 0.5 tsk friskhakket chili
  • 1.5 tsk karry
  • 1 tsk friskhakket ingefær
  • 2.5 dl vand
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 tsk salt
  • 1 knsp peber
  • saften af ½-1 lime
  • ½ bundt koriander eller persille
  • 4 laksefileter (450 g)
  • Tilbehør:
  • 300 g jasminris
  • 200 g fuldkornsflute

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3013 Kj
  • Energi pr. person: 720 Kcal
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 30 %

Kog risene. Skær blomkålen i små buketter. Halver løget, og snit det i tynde skiver.

Steg det mørt og let gyldent i 1 spsk olie i ca. 4 min. ved jævn varme. Tilsæt blomkål, og steg nogle min. mere. Tilsæt chili, karry og ingefær, og rist ved svag varme i yderligere 1 min.

Hæld vand ved og damp grøntsagerne i 8-10 min. til de er let møre, hæld kokosmælk ved, og kog godt igennem i nogle min. Krydr med salt, peber, limesaft og evt. lidt ekstra chili og revet ingefær. Pynt med friske krydderurter.

Pensl laksestykkerne med ½ spsk olie, og grill eller steg dem i 3-4 min. på hver side. Krydr med lidt salt og peber. Anret med laksestykkerne oven på blomkålen, og server med ris og fuldkornsflute.