Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Lakserulle med basilikum og soltørret tomat

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 12 hele basilikumblade
  • salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk peberrod
  • 5 skiver røget laks
  • 3 spsk basilikum
  • peber
  • 50 g knoldselleri
  • 50 g flødeost
  • 0.5 tsk paprika
  • 1 knsp cayennepeber
  • 1 potte brøndkarse
  • 0.5 bakke salatmix
  • 75 g soltørrede tomater i strimler (ikke dem i olie)
  • godt brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 280 Kj
  • Fedt: 31 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Protein: 21 %

Skræl og riv sellerien på den grove side af rivejernet. Kom den revne selleri i kogende vand med salt, og kog den i 2-3 min. Hæld den derefter i en sigte, og lad den afdryppe grundigt – pres lidt på den, så al væden løber fra.

Rør flødeost sammen med cayennepeber, paprika, citronsaft og hakket basilikum, og rør den kogte selleri heri.

Bred skiver af røget laks ud på et stykke husholdningsfilm (ca. 25x15 cm). Smør flødeostcremen på laksen, og fordel soltørrede tomater i strimler, basilikumblade og friskkværnet peber udover den. Rul laksen forsigtigt sammen som en roulade – brug filmen til at støtte rulningen, og når du har rullet den sammen, så pak filmen tæt omkring lakserullen, og læg den i køleskabet i minimum 15 min.

Pluk brøndkarsen og skyl salaten.
Rør citronsaft sammen med honning, peberrod, salt og peber til en dressing, og bland brødkarse og salat sammen med dressingen.

Skær skiver af lakserullen, og anret 4 tallerkner med 3 skiver lakserulle på hver, og kom salat med peberrodsdressing i midten af tallerkenen. Drys evt. med lidt ekstra revet peberrod, og server forretten med godt brød til.                


Tip: Lakserullerne kan også serveres til julefrokosten på en buffet eller som en del af et frokostbord sammen med en masse andre herlige retter med fisk og skaldyr.