Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Lam i mørk øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto

  • 4 pers

Ingredienser

  • Lam i mørk øl:
  • Lammekølle eller ryg. Ca. 150 hver
  • Salt og peber
  • Lidt rapsolie
  • 2 mørke øl á 33 cl
  • En håndfuld dejlige friske urter
  • Kartoffelsalat:
  • 500 g nye kartofler
  • 200 g små fine rødbedestykker
  • 2 dl æbleeddike
  • 1 dl kold presset rapsolie
  • 2 spsk. sennep
  • Friske krydderurter
  • Salt og peber
  • Ramsløgspesto:
  • 0.5 kg ramsløg, vasket og tørret
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g parmesan
  • 100 g græskarkerner
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Rapsolie til det passer. Ca. 3 dl

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 5791 KJ
  • Energi pr. person: 1378 Kcal
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 65 %
  • Alkohol: 2 %
  • OBS: Rapsolien i pesto trækker kalorietallet højt

Lammekøllen snittes på kryds og tværs, men ikke dybere end et 1½ cm, trækker først den ene vej med kniven i fedtet og så den anden vej, så er der et mønster af mange små kryds. Gnides med salt og peber, kom lidt rapsolie over, sættes ind i ovnen først ½ time ved 210 °C , så skrues derned for varmen til 130 °C  i 3 timer, tilsæt øllene. Når den er stegt færdig, ja så skal den have et skud friske krydderurter. Er det ryggen du bruger, brunes den af på begge sider, sættes på en rist, ind i en varm ovn 180 °C  varmluft, ca. 12 min og så lader du den trække ca. 5 min inden du skærer den.

Kartoflerne vaskes og skrubbes, koges ca. 12 min, hæld vandet fra og del kartoflerne i halve. Rødbederne skrælles og skæres i tern på 1x1 cm. Pisk eddike og olie sammen, smages til med salt og peber, tilsæt sennep blandes godt rundt og hældes ud over de lune kartofler og rødbedeternene, piftes op med friske urter.

Kom ramsløg, hvidløg, parmesan, græskarkerner og æbleeddike i blenderen. Blend det godt og så tilsætter du olie, i en tynd stråle, der smages til.