Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Lam med rødbeder, gulerødder, grape og salvie

  • 2 pers

Ingredienser

  • 1 lammerack
  • gulerødder
  • rødbeder
  • salvieblade
  • 1 grapefrugt
  • Vinaigrette:
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt, peber og finthakket salvie

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 5784 KJ
  • Energi pr. person: 1377 Kcal
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 72 %

Skær gulerødder og rødbeder i tynde stænger. Kom en smule olie, salt og peber på. Bag rodfrugterne i cirka 30 min ved 180 ºC. Eventuelt længere, hvis de er meget tykke. De skal være møre. Rids skindet på lammeracken, krydr med salt, peber og finthakket salvie. Brun lammeracken af på en pande med olie. Kom den i ovnen i 18 min ved 180 ºC. Lad kødet trække i 10 min, før det skæres ud. I mellemtiden friteres 10-15 salvieblade i olie og kommes på fedtsugende papir. 

Ingredienserne til vinaigretten røres sammen. Fileter grapefrugten. Anrettes på tallerken med rodfrugter i bunden og herpå grapefilet. Kom stykker fra lammeracken på og afslut med vinaigretten og de friterede salvieblade.