Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Lammekølle med hvidløgsbagte asparges og stegte svampe

  • 8 pers

Ingredienser

  • 1 ca. 2 kg lammekølle
  • Reven skal af 1 økologisk citron
  • 5 fed hvidløg skåret i halve
  • kviste grofthakket rosmarin
  • 1 tsk. havsalt
  • Hvidløgsbagte asparges
  • 2 bundt asparges
  • 4 fed hvidløg i tynde skiver
  • Reven skal af 1 økologisk citron
  • 1 tsk. finthakket rosmarin
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. havsalt
  • Stegte svampe
  • 250 gram brune champignon
  • 10 gram smør
  • 1 spsk. soya

Fordeling pr. 100 g

  • :

Tænd ovnen på 225 grader.

Læg lammekøllen i et ovnfast fad, og rids fedtet på kryds og tværs. Skær små huller med en spids kniv og stik de halverede hvidløgsfed ned i hullerne. Gnid fedtet med citronskal, rosmarin og havsalt.

Steg køllen i 20 minutter ved 225 grader. Skru ned til 150 grader, og steg videre i to timer.

 

Tilbehør:

Hvidløgsbagte asparges

Rens aspargesene, skær enderne af, og læg dem side om side på et ovnfast fad. Pensl dem med olivenolie, og drys med reven citronskal, finthakket rosmarin, havsalt og hvidløgsskiver. Bag dem i ovnen ved 180 grader – ca 10 minutter, eller til hvidløgsskiverne er gyldne.

Stegte svampe

Steg svampene på panden i smør og smag til med soya og peber.