Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Lammekølle med tabouleh og yoghurt-dip

  • 4 pers

Ingredienser

  • Lammekølle:
  • 1.5 kg lammekølle
  • 1 fed hvidløg
  • 4 kviste timian
  • 1 kvist rosmarin
  • Lidt salt
  • 1.5 spsk. citronsaft
  • 1.5 spsk. olivenolie
  • Peber
  • Tabouleh:
  • 200 g bulgur
  • 1 bundt kruspersille
  • 0.5 potte mynte
  • 3 tomater
  • 0.5 bundt forårsløg
  • 0.5 agurk
  • 0.5 tsk. knust chili
  • 1.5 spsk. olivenolie
  • Salt
  • saft af 1/2 citron
  • Yoghurt-dip:
  • Salt
  • 2.5 dl yoghurt natural 1,5%
  • 1.5 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. finthakket mynte

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2124 KJ
  • Energi pr. person: 505 Kcal
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 43 %

Rids fedtet på lammekøllen med en skarp kniv på kryds og tværs (hvis lammekøllen er udbenet, så snør desuden kødet med kødsnor). Pres hvidløget, pluk timianen og rosmarinen, og hak dem groft, og rør det hele til en marinade med salt, citronsaft og olivenolie. Smør marinaden på køllen, placer den i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Steg køllen i ovnen ved 200 °C i 1-1½ time – brug evt. et stegetermometer, ved 60 °C  er stegen rosa og ved 65 °C  er den gennemstegt. Lad køllen trække i 5-10 min. før udskæring.

Imens kødet steger, tilberedes taboulehen. Kog bulguren mør i vand med lidt salt efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra, og afkøl bulguren i en salatskål. Skyl og hak persille og mynte, og skær tomaterne i små tern. Skær forårsløg i tynde skiver på skrå, og agurken i små tern. Krydr bulguren med salt, citronsaft, chili, olivenolie, persille og mynte, og vend salaten med tomater, forårsløg og agurk.    
Rør yoghurten sammen med lidt salt, citronsaft, spidskommen og mynte.

Skær skiver af lammekøllen, og server med tabouleh, yoghurt-dip og groft brød. Beregn ca. 150 g kød pr. person, og gem resten til pålæg eller aftensmad dagen efter.

Tip: Mariner din lammekølle på mange måder – rør fx lidt garam masala-krydderi sammen med timian, hvidløg, citron og olivenolie, og smør det på lammekøllen, det smager også rigtig godt. Hvis du har tid, er det en god idé at marinere kødet flere timer før, det skal steges. Det gør, at marinaden trænger godt ind i kødet og giver god smag.