Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Lasagne med hvidkålssalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 løg
  • salt og peber
  • 4.5 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpuré
  • 0.5 tsk timian
  • 1 dåse flåede tomater
  • 0.5 tsk oregano
  • 6 dl Mornaysauce
  • 50 g revet ost
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g pastaplader
  • 2 gulerødder
  • 0.25 hvidkål
  • 75 g lyse rosiner
  • 0.5 bakke rucola
  • af ½ citron
  • af 1 appelsin
  • groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 880 Kj
  • Fedt: 26 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Protein: 19 %

Opvarm en gryde, og steg løg og hvidløg i olie i ca. 5 min., til det er mørt. Løft løgene op af gryden, og rist kødet i 4-5 min., rør i det undervejs.

Kom løgene tilbage i gryden, og tilsæt tomatpuré, hakkede flåede tomater, salt, peber, timian og oregano, og steg det hele ved jævn varme i nogle min. Hæld vand ved, og kog kødsaucen i 20 min. Krydr med ekstra salt og peber.

Læg lasagnen sammen i et ildfast fad.
Start med mornaysauce, så lasagneplader og kødsauce, fortsæt til alt er brugt, og afslut med lasagneplader og et lag mornaysauce.

Drys med revet ost, og bag lasagnen i 45 min. ved 185°.

Hvidkålssalat 
Skær stokken af hvidkålen, og snit kålen i tynde strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Bland kål, gulerod, appelsinsaft, citronsaft, rosiner og rucola sammen i en salatskål.

Servér lasagnen med groft brød og hvidkålssalat.

Tip: Kødsaucen kan suppleres med en stor portion revne grøntsager, som fx 3 gulerødder og 1 stykke revet selleri.