Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Limebagt rødfisk med kartoffelsalat og citron-vinaigrette

  • 4 pers

Ingredienser

  • Limebagt rødfisk:
  • 2 pakker rødfisk 500 g, ca 6 stk.
  • 2 lime
  • 2 spsk. rapsolie
  • Salt og peber
  • Kartoffelsalat:
  • 800 g kartofler
  • 450 g friske ærtebælg
  • 200 g broccoliasparges
  • 4 stilke mynte + lidt at pynte med
  • 4 stilke dild + lidt at pynte med
  • Citron-vinaigrette:
  • 5 spsk. rapsolie
  • 2 citroner, både skal og saft
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2435 KJ
  • Energi pr. person: 580 Kcal
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %

Fisken lægges i et fad. Olie og limesaft hældes over fiskestykkerne og krydres med salt og peber. Bages i ovnen ved 180 °C i 20 min.

Skær kartoflerne ud i mindre stykker og koge dem møre i ca. 20 min i letsaltet vand. Pille ærterne fri. Hæld kogende vand over ærterne og broccoliasparges, og lad stå i 5 min. Når kartoflerne er kogt færdige, sigtes vandet fra og blandes med ærter og broccoliasparges. Rør herefter citron-vinaigretten sammen. Hæld en smule over kartoffelsalaten og server resten ved siden af. Fjern myntebladene og dilden fra stilken. Hak begge dele groft og vend det rundt sammen med kartofler, ærter og broccoliasparges. Server kartoffelsalaten med rødfisken og citron-vinaigrette. Som et ekstra supplement kan du vælge at servere en spinatsalat ved siden af.

Velbekomme!