Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Linsesuppe med hvidkålstopping

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 løg
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk kanel
  • 1½ spsk ingefær
  • 1 dåse tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk koriander
  • ½ dåse kokosmælk
  • 200 g linser
  • 1.5 tsk frisk chili
  • 7 dl vand eller hønsebouillon
  • saften af ½-1 lime eller saften af ½ citron
  • lidt salt
  • 200 g hvidkål
  • 3 forårsløg
  • koriander
  • 1 appelsiner
  • lidt chili
  • lidt lime- eller citronsaft
  • fuldkornsbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 630 Kj
  • Fedt: 23 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Protein: 16 %

Kom linserne i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Skær løgene i små tern. Opvarm olivenolien i en gryde, og rist løgene i ca. 5 min. ved svag varme, til de er møre. Tilsæt hvidløg, frisk ingefær, linser, stødt koriander, kanel og chili, og rist fortsat i 1-2 min. Hæld de hakkede flåede tomater, tomatpuré og vand/bouillon i gryden, læg låg på, og kog suppen i ca. 20-25 min., til linserne er møre. Tilsæt kokosmælk, og kog suppen igennem, og krydr med limesaft, salt og peber.

Snit hvidkålen fint, og skær forårsløg i tynde skiver på skrå. Skræl appelsinerne, og skær dem i mindre stykker. Bland kål, løg og appelsin sammen med chili, salt, lime- eller citronsaft og groftplukket koriander.

 

Server linsesuppen med hvidkålstoppingen, og spis fuldkornsbrød til.
 
Tip: Som alternativ til hvidkålstopping kan du servere græsk yoghurt rørt med koriander og salt som suppetilbehør.