Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Madpandekager med fyld

  • 4 pers

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk grahamsmel
  • 1½ dl hvedemel
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk salt
  • ca. 3½ dl mælk
  • 1 tsk olie til stegning
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 2 cm fintrevet ingefær
  • saft og skal af ½ økologisk citron
  • ½ tsk salt
  • en knivspids friskkværnet peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1923 KJ
  • Energi pr. person: 458 Kcal
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 33 %

1. Vask hænder.
2. Mål alle ingredienserne af.
3. Slå hvert æg ud i en kop, og kom dem derefter i en skål.
4. Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.
5. Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen og rør det godt sammen.
6. Tilsæt sesamfrø og salt og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.
7. Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til dejen er glat og der ikke er flere klumper i dejen.
8. Varm en slip-let pande godt op.
9. Hæld lidt oile på panden og vip panden rundt for at fordele olien på panden.
10. Tag et decilitermål og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor pande skal du fylde lidt mere dej i.
11. Hæld dejen på panden. Vip panden rundt, indtil dejen er fordelt i et tyndt lag på panden.
12. Skru ned på middel varme og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen og bag den på den anden side.
13. Tag pandekagen af, og læg den på tallerkenen.
14. Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Læg eventuelt et stykke madpapir imellem pandekagerne, så er de lettere at skille fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken.
15. Vask hænder.
16. Mål alle ingedienser af.
17. Vask og skræl gulerødder og pastinak.
18. Riv gulerødder og pastinak fint på et rivejern, og kom dem op i skålen.
19. Skræl ingefæren og riv den fint på et rivejern. Kom det i den lille skål.
20. Vask citronen og riv citronskallen med et rivejern. Pres saften fra citronen med en citruspresser.
21. Bland citronskal og saft sammen med ingefæren.
22. Rør dressingen sammen.
23. Hæld dressingen over gulerødder og pastinak. Bland godt, og smag til med salt og peber.
24. Fyld pandekagen: Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
25. Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet. Til pandekagen sammen, så fyldet er pakket ind i pandekagen.