Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Mangochutney

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 knsp kardemomme
  • 2 cm ingefær
  • 30 g rørsukker
  • 0.5 tsk spidskommen
  • 0.25 tsk gurkemeje
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 0.5 tsk korianderfrø eller stødt koriander
  • lidt knust chili eller lidt finthakket frisk rød chili
  • 300 g mango fra frysedisken (optøet)
  • evt. lidt konserveringsmiddel fx atamon

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 340 Kj
  • Fedt: 4 %
  • Kulhydrat: 93 %
  • Protein: 3 %

Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom olie i en gryde, og rist spidskommen, korianderfrø, frisk ingefær og chili i nogle sek. Tilsæt kardemomme, gurkemeje, mangostykker, æbleeddike og sukker, og lad det simre i ca. 15 min., til væsken i gryden begynder at blive sirupsagtig i konsistensen.

Skold et sylteglas med kogende vand og evt. lidt konserveringsmiddel. Hæld mangochutneyen i det rene glas, og sæt låg på. Opbevar chutneyen i køleskabet, hvor den kan holde sig i ca. 2 uger og længere tid, hvis du bruger Atamon.

 

Server chutneyen som tilbehør til indisk mad. Mangochutney smager også skønt til fx ovnstegt kylling med grøntsager og ris.

 

Tip: Prøv at lave blommechutney – brug samme opskrift, og udskift blot mango med blommer skåret i mindre stykker. Kom en kanelstang i gryden under kogningen, det smager skønt. Tag kanelstangen op før chutneyen hældes på glas.