Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Marcell chokoladekage

  • 8 pers

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 10 pasteuriserede æggeblommer
  • 6 pasteuriserede æggehvider
  • Smør til springform
  • vaniljeis og pistacienødder som tilbehør

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2944 Kj
  • Energi pr. person: 701 Kcal
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 58 %

Smelt chokolade, sukker og smør over vandbad og rør en gang imellem indtil chokoladen er smeltet. Tag skålen fra varmen og tilsæt æggeblommerne og pisk det sammen til en blank chokolademasse.

Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i massen med en dejskraber.

Smør en springform (24 cm), hæld chokolademassen i og bag kagen ved 180 grader i ca. 20 min.

Den vil vokse enormt under bagningen, men vil falde helt sammen når den kommer ud. Dette er meningen.

Man kan vælge at nøjes med at bage halvdelen af massen, og lade den køle helt af inden resten af massen lægges ovenpå. Så vil det blive en kage af halv kage og halv chokolade-mousse.

Drys evt. med kakao og servér med vaniljeis og pistacienødder.