Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Marengslagkage med mokka-valnøddecreme

  • 4 pers

Ingredienser

  • 75 g valnødder
  • 2 dl piskefløde
  • lidt mynte
  • 200 g rørsukker
  • 75 g mørk chokolade
  • 20 g haselnødder
  • 4 æggehvider
  • 3 spsk flormelis
  • 100 g brombær
  • 100 g blåbær
  • 3 spsk stærk kaffe
  • 1 dl græsk yougurt 10%

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 375 Kj
  • Fedt: 51 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Protein: 6 %

Til 2 voksne og 2 børn: Tænd ovnen på 110 grader. Pisk æggehviderne med 3 spsk af rørsukkeret, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens. Smør marengsmassen ud i 2 store cirkler (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 20 min. Afkøl marengsbundene på en rist.

Rør græsk yoghurt sammen med flormelis. Pisk fløden til skum i en skål, og vend den sammen med yoghurten. Hak valnødderne og chokoladen i mindre stykker, og vend dem i cremen sammen med den kolde kaffe. 

Rist hasselnødderne på en tør pande til de er let gyldne, afkøl dem let, og hak dem derefter groft.

Læg marengslagkagen sammen med mokka-valnøddecremen ½-1 time før servering. Drys toppen med flormelis, og pynt med blåbær, brombær, hakkede nødder og friske mynteblade.

Tip: Bag dine marengsbunde dagen inden de skal anvendes, og opbevar dem i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde.