Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Marineret mørbrad med jordskokkesalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • salt
  • 1 lille bundt persille
  • 1 lille rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk dijonsennep
  • 400 g jordskokker
  • 2 avocadoer
  • 1 svinemørbrad
  • 1 salathoved
  • 50 g ørred- eller lakserogn
  • saft af ½ citron
  • brød

Rør sennep og olie sammen og pensl mørbraden med blandingen. Lad mørbraden trække min. ½ time, gerne et par timer.

Læg mørbraden i et ildfast fad med bagepapir, krydr med salt og peber og steg mørbraden 30-35 min. i ovnen ved 225°C.

Skræl jordskokkerne, skær dem i ½ cm tykke skiver og kog dem 2 min. i letsaltet vand.

Lad jordskokkerne køle af under koldt vand og derpå dryppe af i en sigte.

Rør olie og citronsaft sammen og vend jordskokkerne forsigtigt sammen med dressingen. Lad jordskokkerne trække i marinaden i 15 min.

Bræk salaten i store stykker og anret dem på et fad. 

Skræl avocadoerne, skær dem i tern og hak rødløget fint. Vend avocado og rødløg sammen med jordskokkerne og anret oven på salaten. Skær mørbraden ud i tynde skiver og læg dem mellem salaten.