Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Marokkanske tomater med couscous, mynte og rosiner

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • lidt salt
  • 1 dl rosiner
  • 2 dl vand eller bouillon
  • 8 tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl abrikoser
  • 2 forårsløg
  • 2 dl couscous
  • lidt chili
  • ½ citron
  • 50 g feta
  • ½ tsk chili + ekstra til drys
  • 2 kviste marokkansk mynte
  • fuldkornsbrød
  • salater

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 440 Kj
  • Fedt: 19 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Protein: 11 %

Kom couscous i en skål, og bland salt, olivenolie og lidt knust chili heri. Hæld kogende vand over couscous-grynene, og dæk dem til med et viskestykke. Lad couscoussen trække i ca. 10 min., og løsn herefter grynene fra hinanden med en gaffel. Lad couscoussen afkøle.

Skær ½ cm af toppen på hver tomat, og grav tomatkernerne ud med en lille ske. Hak tomatkernerne fint. Snit forårsløg i tynde skiver på skrå, og hak abrikoser i små tern. Pluk og hak mynten, og pres saften af citronen. Bland den afkølede couscous sammen med tomatkerner, forårsløg, abrikoser, rosiner, citronsaft og mynte, og krydr med salt og peber.

Kom couscous-fyldet i tomaterne, kom små stykker feta henover, og drys med lidt knust chili.

Server de fyldte tomater som tilbehør til fx lammefrikadeller eller grillede lammekoteletter – eller brug dem som grønt indslag på en buffet.

 


Tip: Couscous-fyldet kan også serveres solo som salat og smager skønt som tilbehør til aftensmåltidet.