Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Mørbradgryde med paprika, bacon og champignoner

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad ca. 450 g
  • 300 g pastinak
  • 1 løg
  • salt og peber
  • 0.5 dl piskefløde
  • olivenolie
  • 1.5 spsk tomatpuré
  • 2 tsk paprika
  • Maizena
  • 4.5 dl kalvebouillon
  • 250 g champignoner
  • bladene af 3 kviste timian
  • 50 g bacon skåret i små tern
  • kartoffelmos eller ris som tilbehør

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2678 KJ
  • Energi pr. person: 640 Kcal
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %

Skær sener og hinder af mørbraden, og kasser dem, og skær mørbraden i 8-9 mørbradbøffer. Rens champignonerne, halver dem, og skær dem i skiver. Skræl pastinakken, og skær den i små tern, og pil og snit løget i små tern.

Brun mørbradbøfferne på en pande med lidt olivenolie i 1-2 min. på hver side, og krydr med salt og peber.

Kom olivenolie i en gryde, og steg løg og bacon i 3-4 min. ved jævn varme. Tilsæt pastinak og champignoner, og rist fortsat i 2-3 min. Tilsæt tomatpuré, paprika, timian, bouillon og piskefløde – læg låg på gryden, og lad saucen simre i ca. 20 min. Tilsæt mørbradbøfferne, og lad dem simre sammen med saucen i 5-8 min., til de er færdigtilberedte. Vend bøfferne rundt i gryden undervejs, og krydr til sidst med salt, peber og evt. ekstra paprika. Jævn saucen med lidt maizena rørt ud i koldt vand.

 

Server mørbradgryden med kartoffelmos eller ris til.    

 

Tip: Hvis du vil servere salat til mørbradgryden, så lav en enkel grøn salat med en frisk olie-eddikedressing evt. tilsmagt med lidt dijonsennep, så du får syrligt modspil til den skønne gryderet.