Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Morgengrød med byggryn, frugt og bær

  • 4 pers

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 15 g smør
  • 1 knsp salt
  • sukker
  • 1 æble
  • 50 g abrikoser
  • 3 spsk græskarkerner
  • 50 g blåbær
  • 2 1/2 dl byggryn

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 300 Kj
  • Fedt: 27 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Protein: 12 %

Til 2 voksne og 2 børn

Kom mælken i en tykbundet gryde, og bring den til kogepunktet. Hæld grynene heri. Kog grøden i ca. 8 min. - rør i den undervejs, så den ikke brænder på. Hvis grøden bliver for tyk, så tilsæt evt. lidt vand eller mere mælk for at justere konsistensen. Rør lidt salt, sukker og smør i grøden.

Skær æblet i små tern og de tørrede abrikoser i mindre stykker.

Hæld grøden i 4 skåle, og drys med æblestykker, abrikoser, blåbær og græskarkerner. Servér grøden med det samme.  

Du kan også tilsmage din morgengrød med en skefuld solbærkompot eller blommemarmelade og et lille drys kanelsukker.

Tip: Grød til morgenmad er skønt, sundt og mættende. Alle kender havregrød men prøv også at koge grød på fx byg eller boghvede, det smager herligt og giver en god start på dagen.