Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Mumiepølser

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2.5 dl mælk
  • 25 g smør
  • 1 æg
  • 25 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 8 pølser
  • 300 g hvedemel eller speltmel
  • ketchup og sennep

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 230 Kj
  • Fedt: 34 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Protein: 15 %

Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, de 2 slags mel samt smør, og ælt til en glat og smidig dej. Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve på køkkenbordet i ca. 45 min.

Vend dejen ud på et let melet bord, og rul den ud til en ca. 55 cm lang og 25 cm bred bane. Skær dejen i lange strimler på ca. 1 cm’s bredde.

Skær pølserne midtover, og omvikl dem stramt med dejstrimler, så de ligner små mumier med turban – det er nemmest at bruge den samme strimmel til både krop og turban.
Læg mumiepølserne på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min. Bag dem i ovnen ved 210° i ca. 15-17 min.

Server mumiepølserne lune og friskbagte med sennep og ketchup (giv dem evt. øjne af små dutter sennep, hvis børnene kan lide det).

Tip: Du kan lave mumie-familier ved at lade nogle af pølserne være hele, og på den måde lave både store og små mumier.