Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Muslingegryde

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 løg i tern
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 4 små gulerødder, tynde skiver
  • 1 porre, vasket i tyndeskiver
  • 1 dl groft hakket persille + lidt til pynt
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dl flydende fiskefond
  • 1.5 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 250 g torskeloins i tern (eller en anden fast hvid fisk)
  • 1 kg blåmuslinger
  • 0.5 tørret oregano
  • 0.5 tørret timian
  • 1 tsk. salt
  • 2 knivspids sort peber
  • 1 tsk. tabasco
  • Brød som tilbehør

Varm olien op i en stor gryde og steg løg og hvidløg blanke, det tager ca. 3 minutter. Tilsæt gulerødder og porrer og steg videre i 4-5 minutter. Tilføj persille og vend rundt. Kom hakkede tomater og puré i gryden og kog det ind uden låg, i ca. 10 minutter. Hæld nu fond, hvidvin, vand og muslinger i. Kog 5-7 minutter indtil muslingerne begynder at åbne sig. Kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig. Tilsæt herefter torskeloins, krydderier, salt og peber og kog det hele på middelvarme i 5-10 minutter. Drys med persille og server med et godt brød til.