Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Nem pesto med persille, basilikum, rucola, mandler og parmesan

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 0.5 bundt bredbladet persille
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 potte basilikum
  • 1.5 dl olivenolie
  • 35 g mandler
  • 1 håndfuld rucola
  • 2.5 spsk parmesan
  • 0.5 fed hvidløg i skiver

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 350 Kj
  • Fedt: 92 %
  • Kulhydrat: 4 %
  • Protein: 4 %

Pluk persille- og basilikumblade fra stilkene. Kom persille, basilikum, rucola, mandler, olivenolie, hvidløg, parmesan, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor, og blend det til en grov pesto.

Kom pestoen på glas, og brug den til at smøre på sandwiches eller lav en skøn og hurtig portion pasta-pesto. Kog fuldkornspasta til den er mør, men med bid, og vend den sammen med pesto, og krydr med salt, peber og revet parmesan. Top evt. med lidt semi-dried tomater og oliven.

Pesto kan holde sig 2-3 dage i køleskabet.

Tip: Pesto kan laves med mange forskellige typer af nødder og krydderurter. Den klassiske italienske pesto laves af basilikum og pinjekerner, mens det her er blandede urter og mandler, der udgør hovedingredienserne. Prøv også at bruge valnødder i din pesto.