Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

New York Strip steak med pommes frittes og tilbehør

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 steaks
  • 6 bagekartofler
  • spsk. olie
  • 2 kviste rosmarin
  • 4 tomater
  • 200 g haricot verts
  • 2 spsk. ristet løg
  • 1 tsk. chiliflakes
  • Salt og peber
  • Smør til at stege i

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2514 KJ
  • Energi pr. person: 1109 Kcal
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 58 %

Vask bagekartoflerne grundigt, dup dem tørre med køkkenrulle og skær dem ud i tynde stave. Put dem i en bradepande og hæld lidt olie over. Drys med salt og peber og bag ved 200 ºC i ca. 40 min, til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt et par gange undervejs. Skær tomaterne i halve, drys med salt og peber og bag dem sammen med kartoflerne de sidste 15 min. Blancher haricot verts og lad dem dryppe af. Hæld lidt olie på en meget varm pande og vend bønnerne rundt herpå i ca. 5 min. Put dem i en skål og drys med lidt ristet løg og chiliflakes. Kom en klat smør på panden og når det er bruset af, kommes steaks på. Steg dem 3-5 min på hver side og drys med godt med salt og peber. 

Server straks med pommes frites, haricot verts og et par bagte tomater.