Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Okseculotte med grøn bønnesalat

  • 6 pers

Ingredienser

  • 350 g haricot verts
  • 350 g grønne bønner
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt persille
  • 200 g ærter
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1.5 spsk. olie
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2347 Kj
  • Energi pr. person: 558 Kcal
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 57 %

Rids fedtet på okseculotten, drys med salt og peber og læg kødet på den varme  grill med fedtet nedad. Vend culotten efter 7-10 min. og sæt et stegetermometer i den tykkeste del. Steg videre, til kødet har en kernetemperatur på ca. 55 °C (omkring 10 min). Lad kødet hvile i 10 min. og drys med lidt ekstra salt og peber, inden du skærer ud i tynde skiver.

Rens bønnerne og skær enderne af. Læg dem i letsaltet, kogende vand og lad dem koge i 5 min. Hak hvidløget fint, skær løgene i små stykker og hak persillen. Steg hvidløgene et par minutter i lidt olie på panden, til de er blanke. Kom bønnerne i og rør rundt. Tilsæt forårsløg, persille og ærter og rør jævnligt rundt – grøntsagerne skal blive varme, men ikke tage farve.
Pres til sidst lidt citron over salaten og drys med salt og peber. Har du et juliennejern, kan du pynte med flotte strimler af citronskal.

Servér med et godt brød til – velbekomme.