Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Oksekødswok med svampe, nudler og savojkål

  • 4 pers

Ingredienser

  • lidt salt
  • 1 spsk ingefær
  • 0.5 dl vand
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g svampe
  • 1.5 tsk chili
  • 250 g æg nudler
  • 2 spsk østerssauce
  • 500 g oksekød i strimler
  • 0.25 savojkål
  • 1 skalotteløg skåret i tynde skiver
  • saft af 1 lime

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 430 Kj
  • Fedt: 23 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Protein: 35 %

Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Skær de forskellige svampe i strimler, og pil og halver rødløget, og skær det i tynde skiver. Tag yderbladene af savojkålen, skær stokken af og kasser den, og snit kålen i strimler.

Steg svampe og rødløg i en wok med olivenolie i ca. 2-3 min., til de er gyldne og møre, tilsæt savojkål og steg fortsat i nogle min., indtil det er let mørt. Tag grøntsagerne op af wokken, tilsæt lidt mere olivenolie, og steg oksekødstrimlerne sammen med ingefær, skalotteløg og chili i nogle min., til kødet er færdigstegt. Tilsæt ½ dl vand, og krydr med østerssauce, lidt salt og limesaft. Tilsæt nudlerne og grøntsagerne, og bland det hele godt sammen. Krydr med salt, peber og evt. ekstra østerssauce og soja.

Anret oksekødswokken, og server evt. med ekstra lime skåret i både og lidt chiliolie eller chilisauce til at krydre retten med under spisning.


Tip: Retten smager også dejligt, hvis du erstatter oksekødet med tynde skiver af kyllingefilet.