Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Oksetyndsteg med ovnbagte kartofler

  • 8 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 oksetyndsteg på ca. 2 kg
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1.6 kg kartofler
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1.5 spsk olivenolie
  • 4 kviste timian
  • 1 porre
  • 500 g jordskokker
  • lidt muskatnød
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk sesamfrø
  • 0.5 bakke rucola
  • 1 tsk frisk chili
  • 4 hjertesalathoveder
  • saften af 1,5 appelsin

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 820 Kj
  • Fedt: 46 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Protein: 29 %

Skær senen væk, som sidder langs den ene side af tyndstegen. Rids tern i fedtet, og brun kødet godt i ½ spsk olivenolie på alle sider. Krydr stegen med timian, rosmarin, hvidløg, salt og peber, læg kødet på en rist i en bradepande, og steg det i ovnen ved 175° i ca. 40 min. – stegetiden afhænger af stegens tykkelse og hvordan du vil have den. Tjek stegetid på pakningen, og mål evt. kernetemperaturen med et stegetermometer (meget rød: 50-55°, rød: 60-65°; rød til rosa: 65-68°; gennemstegt: over 68°). Læg mærke til at kernetemperaturen vil stige, når stegen tages ud af ovnen. Lad stegen hvile i ca. 10 min. før udskæring.

 

 

Skræl og skær kartofler og jordskokker i skiver på ½ cm’s tykkelse. Rens porren fri for jord, og skær den i tynde skiver. Læg kartofler, jordskokker og porre i et ovnfast fad, krydr med salt, peber, olivenolie, timian og hvidløg, og vend det godt sammen i fadet. Hæld bouillon herved, og bag retten i ovnen ved 185° i ca. 45 min. Den første halve time bages kartofler og jordskokker under stanniol og det sidste kvarter tages stanniolen af.

 

Pluk hjertesalaten i grove stykker. Rør appelsinsaft sammen med chili, honning, citron og sesam. Vend hjertesalat og rucola sammen med appelsindressingen.

 

Server skiver af tyndstegsfilet sammen med de ovnbagte kartofler/skokker og hjertesalat.

 

Tip: Skær skiver af stegen dagen efter, og server kødet sammen med en god pesto – find opskriften på kvickly.dk under: Nem pesto med persille, basilikum, rucola, mandler og parmesan. Spis en sprød salat og godt brød til.