Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Ossobuco med rodfrugtmos

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 løg
  • salt og peber
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • vand eller bouillon
  • 1 fennikel
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ timian
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 laurbærblade
  • 2 1/2 dl rødvin
  • 2 pastinakker
  • 4 skiver okse- eller kalveskank (600-800 g)
  • 2 1/2 dl mælk
  • salt og peber
  • 25 g smør
  • 600 g bagekartofler
  • 300 g pastinakker

Fordeling pr. 100 g

  • Alkohol: 6 %
  • Energi: 670 Kj
  • Fedt: 28 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Protein: 28 %

Til 2 voksne og  2 børn

Tænd ovnen på 170°. Klip senen rundt om kalveskanken over tre steder.
Brun kødet på en pande i lidt olie, og krydr med salt og peber. Læg kødet i et stort ildfast fad.

Afkog panden med rødvin og hakket tomat og hæld det efterfølgende over skankene. Pil hvidløgsfeddene, og kom dem i fadet sammen med de hele timiankviste og laurbærblade. Hæld vand eller bouillon ved, så retten er dækket 2/3 dele af væske. Dæk fadet med stanniol, sæt det i ovnen, og lad det simre i ca. 2½ time. Vend kødet et par gange undervejs, og tilsæt evt. mere væske.

Skær løg, gulerødder, pastinakker og fennikel i grove stykker. Kom urterne ned i fadet til kødet, vend dem godt rundt, og steg videre i endnu 1 time. Tjek om kødet er lækkert og mørt efter sammenlagt 3½ time.

Rodfrugtmos: Skræl kartofler og pastinakker, skær dem i skiver, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra. Opvarm mælken i en gryde. Mos kartofler og pastinakker, og pisk dem efterfølgende med den varme mælk og en lille klat smør, og krydr med salt og peber.

Servér ossobucoen med rodfrugtmos samt urterne og den gode sauce fra langtidsstegningen, og giv den evt. et drys gremolata.

Tip: I Italien serverer man ofte ossobucco med et grønt drys; en gremolata, som laves således: Bland ½ bundt hakket persille, 1 spsk revet citronskal og 4 spsk finthakket rødløg, og drys det over den færdige ossobucco.