Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Ovnbagt torsk med sennepssauce

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 500 g torskefilet
  • 3 gulerødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 potte timian
  • 600 g bagekartofler
  • 2 porrer
  • 1.5 dl hønsebouillon
  • lidt purløg
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk fiskesennep eller dijonsennep
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 200 g grovflute

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 600 Kj
  • Fedt: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Protein: 25 %

Skær torskefileten i 4-6 passende portionsstykker, læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Sæt fadet i køleskabet til fisken skal bages 10 min. før spisetid.

Bland kartofler og gulerødder i mindre tern og porrer i skiver sammen med olivenolie, groft plukket timian, salt og peber. Bages i ovnen ved 200° i 30-35 min. til de er møre.  Bag torsken med i ovnen i de sidste 10 min. af tilberedningstiden.

Kog skalotteløg i små tern i hønsebouillon i 4-5 min. indtil der er 1 dl tilbage. Tilsæt fløde og kog fortsat et kort øjeblik. Tag gryden fra varmen, pisk den grove sennep i og krydr med salt, peber og finthakket purløg.