Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Ovnbagte rodfrugter med citron og rosmarin

  • 4 pers

Ingredienser

  • 300 gram rødbeder
  • 300 gram pastinakker
  • 200 gram søde kartofler
  • 200 gram gulerødder
  • 250 gram kartofler
  • Reven skal af 1 økologisk citron
  • 2 spsk rosmarin
  • havsalt
  • peber
  • olivenolie

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 394 KJ
  • Energi pr. person: 94 Kcal
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 15 %
  • Kostfiber: 11 %

Det er stadigvæk sæson for de gode, danske rodfrugter, som gør sig godt som tilbehør til både fisk, fjerkræ og vildt. Fulde af smag og en fryd for øjet med alle de smukke farver.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl alle rodfrugterne undtagen kartoflerne, der bare vaskes.

Skær alle rodfrugter i både, og læg dem i en bradepande.

Vend dem i olivenolie, rosmarin, reven citronskal og havsalt.

Bag dem i ca 40-45 minutter til de er smukt gyldne.

Server med fx kylling, laks, andebryst eller vildt.

 

For andre opskrifter med rodfrugter, se: http://kvickly.dk/opskrifter/koteletter-i-fad-med-karry-og-rodfrugter