Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Pære-kaneltærte med cremefraiche

  • 8 pers

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 3 æg
  • 75 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 1½ dl fromage frais
  • 3 pærer
  • 1½ dl cremefraiche 18%
  • 1½ spsk sukker
  • 2 spsk mandelflager
  • 1½-2 tsk stødt kanel
  • cremefraiche 18% eller god vaniljeis

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 440 Kj
  • Fedt: 49 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Protein: 7 %

Bland mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det ud i melet med fingrene. Tilsæt æggeblommen, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 30 min.

Rul mørdejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir – så hænger dejen ikke fast i bordet. Træk det ene stykke papir af, og sving det andet stykke med mørdej henover en smurt tærteform. Træk papiret af, og pres dejen godt op ad kanterne.

Pisk æg sammen med fromage frais, cremefraiche, sukker og afslutningsvis revet marcipan.

Skræl pærerne, og del dem i kvarter, fjern kernehuset, og skær de kvarte pærer i skiver på langs. Bland rørsukker sammen med stødt kanel.

Kom marcipan-fyldet i tærteformen, og fordel pærerne rundt i en tæt cirkel. Drys så med kanelsukkeret og derefter mandelflager.    

Bag pære-kaneltærten i 35-40 min. ved 185°. Server tærten lun med cremefraiche eller vaniljeis til. Der bliver ca. 8 stykker.


Tip
Tærten kan laves med alverdens frugt og bær. Lav fx en god blommetærte eller en tærte med friske brombær.