Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Pæresalat med druer og hasselnødder

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1.5 spsk rørsukker
  • 0.5 dl vand
  • 1 spsk finthakket rosmarin
  • 2 spsk citronsaft
  • salt
  • friskkværnet sort peber
  • 2 pærer
  • 100 g blå druer
  • 30 g hasselnødder
  • 1 hoved romainesalat
  • brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1046 Kj
  • Energi pr. person: 250 Kcal
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 24 %

Kom sukker og vand i en lille gryde, og lad det koge, til sukkeret er smeltet. Tilsæt rosmarin, og lad det koge, til det opnår sirupskonsistens. Tag siruppen af varmen, kom den i en skål, og krydr med citronsaft, salt og sort peber.   
Del pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver på langs. Halvér vindruerne. Hak nødderne groft, og
rist dem på en tør pande, indtil de er let gyldne. Pluk salaten i grove stykker.

Bland den plukkede salat sammen med rosmarinsiruppen, og vend salaten med pærer, druer og ristede hakkede hasselnødder.

Servér salaten som en vegetarisk frokostsalat med masser af godt brød til. 


Tip: Du kan også servere salaten sammen med lidt blåskimmel- og gedeost som afslutning på en god middag