Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Parmesanpaneret kylling med hvidløgsgrønt og ærtemos

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk sennep
  • 4 spsk rasp
  • 4 spsk parmesan
  • bladene af 2-3 kviste frisk timian
  • 1.5 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 900 g små kartofler
  • 300 g gulerødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 helt hvidløg
  • 3 Kviste timian
  • salt og peber
  • 480 g frosne ærter
  • 1.5 dl økologisk græsk yoghurt 4%
  • 2 spsk parmesan
  • revet skal af ½ citron
  • salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2929 Kj
  • Energi pr person: 700 Kcal
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 31 %

Start kuglegrillen op, så de varme briketter ligger på bundristen i den ene side. Sæt en foliebakke i den anden side af risten, til at opfange eventuelle dryp.

Bank kyllingebrystfileterne let, så de får ens tykkelse over det hele. Smør dem med sennep. Kom rasp, parmesan, hakket timian, olivenolie, salt og peber i en pose eller en skål, nulr det godt sammen, og dyp kyllingebrystfileterne i blandingen. Sørg for, at paneringen hænger godt fast.

Skyl kartoflerne godt, og flæk dem hvis de er for store. Skræl evt. gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Forkog kartofler og gulerødder i letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra, og kom kartofler og rødder i en foliebakke. Del hvidløget i hele fed med skal på, og giv dem et tryk med den flade side af en kniv, så de smadrer let. Kom hvidløgene ned til grøntsagerne i foliebakken, og vend det hele med olivenolie, timiankviste, salt og peber.
Sæt foliebakken i den ene side af grillen, over briketterne, og læg kyllingebrystfileterne direkte på risten ved siden af. Sørg for at risten er smurt godt med olie. Læg låg på grillen, og grill grøntsagerne over direkte varme i 20-25 min. – vend rundt i dem nogle gange undervejs – og kyllingen over indirekte varme ligeledes i 20-25 min., til parmesanskorpen er sprød og kødet gennemstegt. Pas på at kyllingen ikke branker undervejs.

Kog ærterne i letsaltet vand i 1-2 min., hæld vandet fra, og kom ærterne i en blender eller foodprocessor sammen med yoghurt, parmesan, citronskal, salt og peber. Kør hurtigt til en grøn mos.

Server kyllingen med hvidløgsgrønt og lun ærtemos.



Eftervarmetip:
Sæt marshmallows (skumfiduser) på grillpinde og hold dem over gløderne i 1-2 minutter. Spis dem som de er, eller klem dem mellem 2 vaniljekiks.