Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Pasta med kødsauce

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 1½ spsk rapsolie
  • 450 g hakket oksekød 3-7%
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse flåede tomater
  • 10 g salt
  • 1 knsp peber
  • timian
  • oregano
  • 5 dl vand
  • 500 g pasta
  • ½ potte basilikum
  • 50 g revet parmesan

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3431 Kj
  • Energi pr. person: 820 Kcal
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 35 %

Hak løget fint, snit hvidløget og riv gulerod og pastinak. Rist grøntsagerne i en gryde med rapsolie i ca. 2 min. indtil det er let mørt. Tag grøntsagerne op af gryden og rist kødet i ca. 3 min.

Kom de ristede grøntsager tilbage i gryden til kødet og tilsæt tomatpuré, hakkede flåede tomater, lidt salt, peber, timian og oregano. Steg det hele ved jævn varme nogle min., tilsæt vand og kog kødsaucen i 15-20 min.

Kog pastaen iflg. anvisningen på pakken. Smag evt. kødsaucen til med lidt ekstra peber, og pynt med basilikumblade og revet parmesan ved servering.