Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Pasta med svinekød

  • 4 pers

Ingredienser

  • 500 g fuldkornspasta
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 3 svinekoteletter på ca. 125 g pr. stk. (eller nakkekoteletter)
  • 35 g kalkunbacon
  • 0.5 spsk olivenolie
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ dl piskefløde
  • 40 g parmesan
  • salt og peber
  • ½ dl finthakket persille
  • lidt revet parmesanost

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3264 Kj
  • Energi pr. person: 780 Kcal
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 31 %

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Skær porren i skiver, og hak hvidløgene fint. Skær kalkunbacon i små tern, og koteletterne i strimler.

Steg bacon og svinekød i 5-6 min. i lidt olivenolie, til det er gennemstegt og tag det af panden. Steg porreringene let møre i ca. 3-4 min., og lad hvidløget stege med det sidste min. ved svag varme. Tilsæt kødet og den kogte pasta, og varm det hurtigt igennem på panden.

Pisk pasteuriserede æggeblommer sammen med piskefløde og revet parmesan, og krydr med salt og peber. Bland æggemassen i pastaretten, og opvarm den kort under omrøring til den cremer. Smag til med ekstra salt og peber. Ved servering drysses med hakket persille og lidt ekstra revet parmesan.

Tip: Retten her er en variation over pastaklassikeren Spaghetti alla Carbonara – udelad blot porre og svinekød, hvis du vil lave en almindelig carbonara.