Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Peberfrugtpesto med mandler

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g mandler
  • 0.5 tsk paprika
  • 1.5 spsk æblecidereddike
  • 1.5 dl vand
  • 2 spsk revet parmesan
  • lidt salt
  • chili eller cayennepeber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. portion: 7071 Kj
  • Energi pr. portion: 1690 Kcal
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %

Halver peberfrugterne, fjern stilk og kerner, og skær peberfrugterne i grove stykker. Kom olivenolie i en gryde og steg peberfrugtstykkerne møre ved jævn varme i ca. 5 min. – tilsæt hvidløg, mandler og paprika, og lad det riste sammen i ca. 1 min. Hæld æbleeddike og vand ved. Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 min. ved svag varme. Blend peberfrugt-pestoen sammen med revet parmesan, og krydr med salt, lidt chili eller cayennepeber, og evt. et par ekstra dråber eddike.

Hæld peberfrugtpestoen på glas med låg, og opbevar den i køleskabet – holdbarheden er 2-3 dage.

Brug peberfrugtpestoen til at smøre på rugbrød fx med skiver af kold kalve- eller okseculotte og frisk basilikum på toppen eller skiver af andet godt kød, som du har tilbage fra aftensmaden. Eller smør peberfrugtpestoen på ciabattabrød og lav skønne sandwich fx med kylling eller grillede grøntsager.