Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Postej med spinat og hvidløg og svampesalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • smør
  • 2 æg
  • 100 g spinat
  • rasp
  • muskatnød
  • 25 g bacon i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • bladene af 2 kviste timian
  • salt og peber
  • 1.5 spsk balsamico eddike
  • 100 g østershatte
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 timian
  • 50 g fetaost i tern
  • 0.5 bakke rucola
  • 100 g brune champignon
  • 1 grøn squash
  • kartofler
  • groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 625 Kj
  • Fedt: 30 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 25 %

Rør hakket kalv og flæsk sammen med bacon, hvidløg, salt, peber, sammenpiskede æg og lidt revet muskatnød. Skyl spinaten grundigt, hak den groft og rør den i farsen.

Smør en ovnfast postejform eller en rugbrødsform med lidt smør, og drys den med rasp. Kom farsen i formen, og drys rasp og frisk timian på toppen. Bag postejen i 35 min. ved 185°, til den er gennembagt.

Svampesalat
Skær østershatte, champignons og squash i skiver, steg dem gyldne på en pande med olivenolie, og krydr med salt, peber og timian. Tag dem af panden, og lad dem afkøle lidt. Vend de stegte svampe og squash med rucola, balsamico og fetaost.

Servér skiver af postejen med svampesalat, kartofler og groft brød.

Tip: Skiver af kold postej smager dejligt på et stykke rugbrød. Hvis du har lyst til at bage dit eget rugbrød, finder du opskriften på kernerugbrød på kvickly.dk