Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Pulled pork med syltede rødløg

  • 8 pers

Ingredienser

  • Pulled pork:
  • 1500 g nakkefilet
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 ml ketchup
  • 125 ml eddike
  • 125 ml vand
  • 100 g rørsukker
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. BBQ-sauce
  • 1 spsk. Worcestershire sauce
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 tsk. chiliflager
  • Syltede rødløg:
  • 2 store rødløg
  • 150 g eddike
  • 150 g sukker
  • 1.5 g vand
  • Baguette sandwichbrød:
  • 500 g mel
  • 20 g gær
  • 30 cl tempereret vand
  • 1.5 tsk. salt
  • 1.5 tsk. sukker
  • 50 g smeltet smør

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3620 KJ
  • Energi pr. person: 861 Kcal
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 31 %

 

Pulled pork
Krydr nakkefileten med godt med salt og peber. Brun løg og nakkefilet på en pande og læg det i et fad. Rør hvidløg, ketchup, eddike, vand, rørsukker, sennep, BBQ- og Worcestershire sauce, røget paprika og chiliflager godt sammen og hæld det over kødet. Dæk det med sølvpapir og sæt det i ovnen i 6 timer, ved 135 grader. Når kødet er færdigt trækkes det fra hinanden med 2 gafler.

Syltede rødløg
Rør sukker, eddike og vand sammen i en gryde. Skær løgene i både og put dem i gryden. Bring i kog og kog i et par minutter til løgene bliver lyserøde. Sæt dem til afkøling og bagefter på køl.

Baguette sandwichbrød
Gæren opløses i vand. Tilsæt mel, salt, sukker og det smeltede smør. Æld dejen godt til en stærk og kraftig dej. Lad dejen hvile og hæve tildækket i køleskabet i 4 timer. 

Ved servering smøres underbollen med BBQ-sauce, derefter en god portion pulled pork og syltede rødløg. Tilføj evt. ekstra BBQ-sauce, inden overbollen puttes på.