Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Risalamande med appelsin

  • 4 pers

Ingredienser

  • Risengrød:
  • 200 g grødris
  • 2 dl vand
  • 1.5 l mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 hel vaniljestang
  • Risalamande:
  • 5 dl fløde
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. kanel
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 10 g revet appelsinskaller (tørrede eller økologisk)
  • 100 g mandelsplitter

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2848 KJ
  • Energi pr. person: 678 Kcal
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 39 %

Risengrød:
Kog ris og vand 3-4 min. Kom resten af ingredienserne i og kog ved svag varme i ca.1 time. Rør jævnligt i gryden, så det ikke brænder på. Køl det helt af.

Risalamande:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med sukkeret og rør det ud i fløden. Pisk fløden til en god tyk flødeskum. Vend grøden med kanel, appelsinskal og mandelsplitter. Vend herefter grøden med flødeskummet, forsigtigt, så luften i skummet bevares bedst muligt. Server med kirsebærsauce og pynt med appelsinskal.