Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Risalamande med krydret kirsebærsauce

  • 6 pers

Ingredienser

  • 0.5 liter piskefløde
  • 150 g grødris
  • 8 dl letmælk
  • 2 spsk flormelis
  • 100 g mandler
  • 1 stang vanilje
  • 2 stænger kanel
  • 1 dl vand
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 glas kirsebær
  • den tomme vaniljestang fra risalamanden

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 645 Kj
  • Fedt: 56 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Protein: 7 %

Kog risene op med mælken under omrøring. Skru ned til lavt blus, læg låg på gryden, og kog i ca. 40 min. – rør ofte. Lad derefter grøden køle helt af i køleskabet. 
Kom mandlerne i kogende vand, og lad dem trække i 1 min. Hæld vandet fra, og smut dem. Tag én hel mandel fra (hvis der er mandelgave), og hak resten groft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem den tomme skal til kirsebærsaucen. Kom risengrøden i en stor skål, og rør vaniljekorn, mandler, flormelis og ½ dl piskefløde i. Pisk resten af fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i grøden. Kom den hele mandel i, anret risalamanden i en skål, og stil den koldt til servering.

Kirsebærsauce
Kog de syltede bær med hele kanelstænger og vaniljestang i 10 min.
Opløs majsstivelsen i vandet, og hæld den i saucen under omrøring. Kog godt igennem i 2 min. Lad saucen køle af med alle krydderierne, og tag dem op inden servering. Server kold eller lun til risalamanden.
Tip: Du kan sagtens koge risengrøden dagen før, du skal lave risalamanden og opbevare den i køleskabet, indtil brug.