Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Risalamande med orangesauce

  • 6 pers

Ingredienser

  • 1.5 dl grødris
  • 7 dl mælk
  • 100 g mandler
  • Evt. 1/2 dl kold mælk
  • 1 stang vanilje
  • 4 spsk. flormelis
  • 4 dl piskefløde

Fordeling pr. 100 g

  • Risalamande:
  • Energi pr. person: 1297 KJ
  • Energi pr. person: 309 Kcal
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 90 %
  • Fedt: 4 %
  • Orangesauce:
  • Energi pr. person: 466 KJ
  • Energi pr. person: 111 Kcal
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 90 %
  • Fedt: 4 %

Kog risene op med mælken under omrøring. Lad grøden småsimre ca. 50 min under låg ved meget svag varme. Rør af og til så risene ikke koger på bunden. Lad den færdige risengrød køle af. Smut mandlerne og hak dem groft. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk fløden til en blød flødeskum. Hvis risengrøden er blevet meget stiv, kan den røres blød med mælk. Bland mandler, vaniljekorn, flormelis og flødeskum i grøden. Kom risalamanden i en skål og lad den trække et par timer i køleskabet. Velbekomme.

 

Orangesauce
Som alternativ til kirsebærsaucen. Smelt 50 g sukker og tilsæt 1 ltr. appelsinjuice. Kog ind til ca. 3 dl - skim undervejs for urenheder. Køl ned og smag til med 2-3 spsk. Grand Marnier. Server enten kold eller varm.