Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Risalamande med perlerug

Ingredienser

  • 3 dl perlerug
  • 1.5 liter mælk
  • 1 flækket vaniljestang
  • 1 tsk. salt
  • 4 dl piskefløde
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. almindelig sukker
  • 1-2 små poser mandelsplittere

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1689 KJ
  • Energi pr. person: 402 Kcal
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 50 %

Vask perlerugen. Kog 3 dl perlerug med 1.5 liter mælk samt 1 flækket vaniljestang og 1 tsk. salt. Kog på svag varme ca. 45 min. under jævnlig omrøring. Køl af i køleskab natten over.

Pisk 4 dl piskefløde stift med 1 spsk. vaniljesukker og 2 spsk. almindelig sukker. Vend perlerugen i flødeskummet. Kom til sidst 1-2 lille pose mandelsplitter i og vend rundt.

Velbekomme!