Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Risotto med kylling og spinat

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 løg
  • salt og peber
  • 25 g smør
  • 9 dl hønsebouillon
  • 1.5 spsk olivenolie
  • 2 kviste timian
  • 1 stængel bladselleri
  • 300 g kyllingebrystfilet
  • 50 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g spæde spinatblade
  • 350 g risotto-ris
  • evt. en grøn salat og brød, fx Pane Piatto fra Kvicklys bager

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 600 Kj
  • Fedt: 30 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Protein: 21 %

Steg kyllingefileterne i ½ spsk olivenolie i ca. 7-8 min. på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt, peber og timian. Steg løg i små tern møre i en gryde med 1 spsk olivenolie. Tilsæt hvidløg og bladselleri i tynde skiver, og steg videre i nogle min. Tilsæt risottorisene, og rør rundt indtil risene er blevet blanke.

Hæld 2 dl hønsebouillon ved risene, og rør i gryden indtil risene har optaget væsken. Fortsæt denne proces ved blot at tilsætte lidt væske ad gangen. Når al bouillonen er brugt, har din risotto en lind og god konsistens og risene er møre (kogetiden er ca. 16-18 min., fra du begynder at tilsætte bouillon). Tilsæt friskskyllet spinat, smør og 40 g parmesan, og krydr med salt og peber.

Skær kyllingekødet i skiver, og server risottoen med kylling og et drys friskrevet parmesan. Server evt. en grøn salat og brød til.

Tip: En risotto med ærter og krydderurter smager også rigtig godt – tilsæt først ærterne de sidste 3-4 min. af tilberedningstiden. Servér risotto med ærter og krydderurter til et stykke stegt eller bagt fisk.