Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Rissalat med tun

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 1/2 dl parboild eller brune ris
  • 2 grønne peberfrugter
  • 1/2 rødløg
  • 300 g cherrytomater
  • 1 citron
  • 1 tsk fintsnittet chili
  • 2 spsk rapsolie
  • 3 spsk hakket basilikum
  • 2 spsk hakket persille
  • 500 g tun i vand
  • 100 g spinatblade
  • salt og peber
  • groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2678 Kj
  • Energi pr. person: 640 Kcal
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 16 %

Risene koges som anført på pakningen og afkøles. Peberfrugten skæres i mindre stykker, rødløget snittes i små tern og cherrytomaterne halveres.

Pres saften af citronen og rør den sammen med chili, rapsolie, basilikum og persille. Vend de afkølede ris med grøntsager, marinade, tun og frisk spinat. Krydr med salt og peber.

Servér rissalaten som aftensmad med et godt stykke brød. Retten er også velegnet som frokostsalat.


Tip: Har du en rest kylling, er det en god variation i rissalaten i stedet for tun.