Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Roastbeef med kartoffelbåde og gløggsauce

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1100 g roastbeef
  • 1 spsk. smør
  • Olie
  • Salt og peber
  • Gløggsauce:
  • 1 dl gløggekstrakt
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. Maizena jævner
  • 3 spsk. flydende oksefond
  • 1 spsk. rødvin
  • 1.5 dl vand + sky fra roastbeefen

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2852 KJ
  • Energi pr. person: 679 Kcal
  • Protein: 39 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 29 %
  • Alkohold: 1 %

Skær kartoflerne i både og vend dem med olie, salt og peber. Kom kartoffelbådene i en bradepande og bage dem i ovnen ved 180 grader i ca. 40-60 min.

Steg roastbeefen i en gryde med smør til den er gylden på alle sider. Kom stegen i et ovnfast fad og lad den stege videre i ovnen ved 180 grader indtil den har en indertemperatur på 55 grader - brug et stegetermometer. Lad stegen hvile minimum i 20 min. på et skærebræt, inden den skæres ud. 

Gløggsauce:

Kom 1,5 dl vand i det ovnfaste fad og løsne skyen fra fadet. Kom skysaucen op i en lille gryde og tilsæt gløggekstrakten, piskefløde, fond og rødvin. Giv det hele et opkog og smag til med salt peber, eventuelt lidt sukker og syre. Jævn herefter saucen til den ønskede konsistens.

Skær roastbeefen i skiver og servér den med kartoffelbåde, sauce og eventuel en rødkålssalat. 

Velbekomme!