Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Rodfrugtchips og sprøde æbleringe

  • 8 pers

Ingredienser

  • 200 g rødbeder
  • 200 g gulerødder
  • 200 g pastinakker
  • 0.25 dl olivenolie
  • salt og peber
  • 4 æbler

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 285 Kj
  • Energi pr. person: 68 Kcal
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 39 %

Skræl rødbeder, gulerødder og pastinakker, og skær dem i tynde skiver, gerne på en mandolin eller på skive-siden på et skarpt rivejern. Vend dem hver for sig i lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel skiverne på bageplader med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 160° i ca. 45 min. til de er sprøde og lækre.

Tip: Servér rodfrugtchips som snack sammen med fx sprøde grissini og en god dip. Find inspiration til dip på kvickly.dk – fx under 3 x dip.


Sprøde æbleringe
Befri æblerne for kernehus med en kernehusudstikker eller halvér æblerne, og skær kernehuset ud.
Skær æblerne i tynde skiver, gerne på en mandolin eller på skive-siden på et skarpt rivejern. Fordel skiverne på 3 bageplader med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 120° varmluft i ca. 1½ time, til de er tørrede, sprøde og lækre.

Tip: Servér de sprøde æblechips som en sund eftermiddags-snack til børnene eller brug dem som smuk pynt på muffins eller andre kager.