Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Rodfrugtsalat med sprøde bacontern

  • 4 pers

Ingredienser

  • 400 g rødbeder
  • ½ knoldselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 rød peber
  • 4 spsk rød- eller hvidsvinseddike
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 håndfuld persille
  • salt og peber
  • 1 pk bacon i tern

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1977 Kj
  • Energi pr. person: 471 Kcal
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 53 %

Skræl rødbeder, selleri og gulerødder og skær dem i tern ca. 1½ x 1½ cm.

Kog rødbeder, selleri og gulerødder i vand, der lige dækker, tilsat 1 tsk salt. Kog i 5 min.

Skær peberfrugten i tern og kom den i gryden sammen med vineddike og kog endnu 5 min.

Hæld grønsagerne op i en sigte og dryp af.

Bland grønsagerne med finthakket rødløg, finthakket hvidløg, gofthakket persille og olienolie. Smag til med salt og peber og anret salaten på et fad.

Fordel sprødristede bacontern ovenpå.