Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Rødbederåkost med knoldselleri og rødbeder

  • 4 pers

Ingredienser

  • lidt salt og peber
  • 1.5 spsk honning
  • 0.5 dl persille
  • 1 spsk peberrod
  • 0.5 dl haselnødder
  • 2 æbler
  • 250 g knoldselleri
  • 600 g rødbeder
  • saft af 1 citron
  • brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 330 Kj
  • Fedt: 19 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Protein: 11 %

Skræl rødbeder og knoldselleri, og riv dem på den grove side af rivejernet. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblestykkerne i skiver. Rør honning sammen med citronsaft, peberrod og persille, og krydr med salt og peber. Rist nødderne let gyldne på en tør pande.

 

Bland revet rødbede og knoldselleri sammen med dressingen og æblerne, og drys salaten med ristede hasselnødder.

 

Server rødbederåkosten med groft brød. Spis råkosten til fx en god hakkebøf eller et stykke ovnstegt kylling. Den smager også dejligt til dampet torsk eller fiskefrikadeller.


 
Tip: Hvis der er børn i familien, der finder peberroden for ”krads”, kan den udelades og evt. erstattes af en ½ spsk dijonsennep, så der stadig bliver lidt modspil til den søde rødbede.