Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Rødgrød med fløde og mandler

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 175 g rørsukker
  • 2.5 dl vand
  • 1.5 spsk Maizena
  • 75 g mandelsplitter
  • 0.5 vaniljestang
  • 600 g blandede frosne bær (fx. halvt frosne skovbær og halvt frosne jordbær)
  • 200 g friske hindbær eller et mix af hindbær og jordbær
  • koldt vand

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 520 Kj
  • Fedt: 37 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Protein: 5 %

Optø de frosne bær, og kom bærrene i en gryde med vand, rørsukker og flækket vaniljestang. Kog bærrene i 10 min. ved svag varme. Tag gryden af varmen. Blend halvdelen af de kogte bær, og hæld dem tilbage i gryden. Kom friske hindbær i gryden, og giv dem et opkog i 2-3 min. Rør maizena ud i lidt koldt vand, rør det i grøden, og lad den koge i 5 min. under omrøring.

Hæld grøden i en skål, og drys med lidt sukker, så den ikke danner skind på toppen. Lad grøden blive kold.

Rist mandelsplitterne i ovnen på en bageplade med bagepapir i 3-4 min. ved 200°, til de er gyldne – eller på en varm og tør pande i nogle min.

Servér rødgrøden med fløde og et drys ristede mandelflager.

Hvis du har haven fuld af hindbær og jordbær, så servér en skål med friske bær til at komme på rødgrøden.

Tip: Det klassiske rødgrød-bærvalg er: Jordbær, ribs, solbær og hindbær. Hvis du har rabarber i haven eller lige har købt et stort bundt, så smager det skønt at snitte et par stilke og koge dem sammen med bærrene.